NB: Vanaf 1 augustus 2019 kunt u zich niet meer inschrijven voor de eBROK. 

In 2019 verandert de aanbieder van de eBROK®. De NFU heeft met Elevate Health een contract afgesloten om de eBROK® te verbeteren, up-to-date te houden, te onderhouden en te hosten. Dit heeft consequenties voor eenieder die nu de eBROK® volgt of wil gaan volgen. De huidige eBROK® omgeving sluit per 1 januari 2020. Dit betekent, dat je vóór 01 januari 2020 de BROK moeten hebben afgerond, inclusief het behalen van het examen. De huidige cursus kan tot 01 augustus 2019 worden aangeschaft. Let op, je dient dan wel voor 01 januari 2020 het examen te behalen. 

De eBROK® bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Een Self Assessment. Hiermee kunt u uw kennis toetsen. Dit leidt naar een studieadvies op maat, waardoor u gericht kunt studeren.
  • Een Studiearrangement. Hierin wordt de theorie aan de hand van vier casussen aangeboden: een geneesmiddelenonderzoek, een onderzoek met een medisch hulpmiddel, een biobankonderzoek aangevuld met een chirurgische ingreep en een vaccinonderzoek. Er is een variatie aan studieactiviteiten: weblectures door experts, forumdiscussies met medecursisten, studieteksten, oefenvragen, polls en animaties.
  • Een centrumspecifieke bijeenkomst. Voor nadere informatie over lokale procedures en bijzonderheden volgt u nog een dagdeel contactonderwijs binnen uw eigen instelling. Hier wordt o.a. ingegaan op de procedures die in de instelling gebruikelijk zijn (waar je moet zijn; waar kan ik de tools vinden; hoe pak ik het aan) en wordt aandacht besteed aan wetenschappelijke integriteit en exameninstructie.
  • Landelijk examen. Als u bovenstaande onderdelen heeft doorlopen, kunt u deelnemen aan het examen. Het examen is een digitaal examen op locatie: een computerzaal in een UMC of STZ-ziekenhuis of bij het examenbureau EMWO. Geslaagde kandidaten krijgen een certificaat toegestuurd en worden in het BROK® register opgenomen dat hier te vinden is op de NFU website. Bij elk examen wordt 14 dagen van te voren gekeken of er voldoende aanmeldingen zijn (minimaal 10). U ontvangt uiterlijk 2 weken voor het examen bericht indien een tijdstip zal worden geannuleerd. U kunt dan een ander examentijdstip te kiezen. Een examen kunt u uiterlijk 1 week van te voren annuleren. Wanneer u binnen 1 week annuleert, worden de kosten in rekening gebracht. Het examenprotocol van EMWO kunt u hier vinden en het Opleidings en Examenreglement (OER) kunt u hier vinden. Een proefexamen van het EMWO kunt u hier doen. Een overzicht van alle eBROK examen locaties en data vindt u hier.

De kosten voor de eBROK zijn:

  • UMC'ers: €400,-
  • STZ-ziekenhuis: €600,-

 

 

Students have to complete the course before January 1, 2020!